Схеми дерибану укранського лсу. Ужгородський варант

Схеми дерибану укранського лсу. Ужгородський варант
фото показано с : novostimira.com.ua

2020-8-21 17:32

Напередодн виборв в Укран ми часто бачимо як влада рекламу власн здобутки, вида за сво власн досягнення те, що завдяки й в мстах комфортно жити, що мсцева влада дба про довклля, створю затишн парки, мсто ста комфортними затишними.

Напередодн виборв в Укран ми часто бачимо як влада рекламу власн здобутки, вида за сво власн досягнення те, що завдяки й в мстах комфортно жити, що мсцева влада дба про довклля, створю затишн парки, мсто ста комфортними затишними.

Популзм настльки зашкалю, що представники мсцево влади, депутати, посадов особи купують соб рекламн компан в нтернет, просувають сво сторнки в соцмережах за шален грош (навряд чи за власний кошт) монтують вдео, де вони розповдають про сво досягнення.

Варто зайти на будь який нформацйний ресурс вам буде нав’язане рекламне вдео з того регону де ви мешкате представник мсцево влади буде патротично вшати лапшу на вуш про те, який вн екологчний патризан. Проте чи так це насправд? За чий рахунок проводиться рекламна кампаня?

Да, дйсно, мсцева влада може провести тендер та закупити за бюджетн кошти деклька сотен або навть тисяч саджанцв, нколи за космчною неринковою цною, провести роботи по озелененню, також часом за космчн грош з великою ймоврнстю покласти рзницю в карман людин, яка подлиться, щоб потм за цей рахунок фнансувати сво передвиборч кампан, але наведемо вам приклад невдповдност задекларованого мсцевою владою курсу на екологчнсть реалями.

В той час, як по всй Укран де вирубка лсв та експорт цнно деревини пд виглядом непотребу, ужгородська мська влада розда длянки в лсу, який якимось дивним чином ще збергся в мст. Дубово-буковий вковий лс, який за архвними документами належить до державного лсового фонду влада та корумпован державн органи мсцевого рвня вважають чагарником, тому за стандартною схемою длянки видляють на псевдоатошникв, як потм продають длянки дляться з силовими структурами, як стоять за цим свавллям.

Тендеця до роздач длянок в лс добре видна на малюнку, наведеному нижче з посиланням на публчну кадастрову карту Украни:

Ви також вважате ц длянки з вковими дубами буками до 30 метрв заввишки чагарником?

Багато людей люблять Ужгород через те, що тут ще збергся вковий лс, рчка Уж, яка протка через все мсто. Але бльшсть ужгородцв навть не пдозрю, що в нас ще нш стратегчно важлив рчки, наприклад рчка Задолинка. Протка вона вздовж вулиць Букова та Запорзька, а потм потрапля в канал на територ Словаччини. Вона бльшсть часу маленька, але викону дуже важливу функцю – вона збира всю дощову воду та воду псля танення снгв з лсового масиву площею понад 120 га лсу, а також з вулиць Запорзька, Лсова, Букова, Собранецька , частково мкрн Червениця, та нового кварталу забудови компан “Гозда ” бля пам’ятника героям .

пропускна спроможнсть – 9 тис. тон води в годину. Тим самим, вона оберга цей район вд затоплень. Ще одна особливсть – це те, що вона утворю невеликий ставок, який слугу диним мсцем на великй територ для водопою диких тварин, таких як серни, кабани, лисиц, рись та дик кшки.

На жаль, скоро це може змнитись. Адже, на наступнй сес мсько ради деяк В«поряднВ» правоохоронц прокурорчики пд ширмою АТОвцв хочуть приватизувати соб лас шматки бля самснького кордону на русл рчки Задолинка. Так як русло рчки знаходиться на 3 метри нижче сусднх длянок, то для того аби тут щось побудувати, треба пдняти рвень земл на 3 метри. У зв’язку з рельфом мсцевост, вдвести русло рчки Задолинки та ставка – неможливо. Це призведе у свою чергу до затоплення деклькох вулиць, а також знищенню дико фауни Ужгорода.

нцативна група вже направила вдповдн запити до лсового та водного господарств. Колективне звернення мешканцв цих районв направлено, також, до мера Ужгорода з вимогою припинити порушення вимог Водного, Лсового та Земельного кодексв Украни при видленн земельних длянок на русл рчки та на землях лсового фонду, а також про незаконнсть надання земельних длянок з земель державно або комунально власност у власнсть чи користування фзичним та юридичним особам без плану зонування або детального плану територ, тобто з порушенням вимог ст. 24 Закону Украни В«Про регулювання мстобудвно дяльностВ».

Яка може бути альтернатива? Так як приватизаця русла рчки категорично заборонена, ми пропонумо розчистити цю рчку разом з ставком для запобгання заболочуванню, а також створити тут перший в стор Ужгорода ЛСОПАРК! Тут можна облаштувати мсця для кемпнгу як для ужгородцв, так для гостей мста. Тут чудово би вписались велосипедн доржки, адже тут можна кататись на великй територ понад 70 га лсу.

Подлться цим постом, якщо ви теж вважате, що Ужгороду потрбн парки та зберегти дику природу для наступних поколнь!

За матералами Uaonline

Источник - https://www.novostimira.com.ua/news_192496.html...

Подробнее читайте на ...

також влада рчки вона який лсового лсу длянок